fredag 10 februari 2012

Att fästa fransar

Fredag, och party för de flesta. Då kan det ju vara roligt att piffa till det lite extra med lösögonfransar. Därför tänkte jag ge er lite tips i hur man fäster dom på rätt sätt.

Det du behöver:
Fransar
Franslimm
Ögonfransböjare
Pincett
Mascara
Tops
Spegel

Förberedelser:
Börja med att böja till dina egna fransar med fransböjaren, så att du får en fin form på dom. För en snygg och följsam form bör du böja en gång längst in, en gång på fransarnas mitt, och en sista gång längst ut på fransarna. Alltså ska du böja 3 gånger.

Nu är det dags för mascara, beroende på vilken typ av lösögonfransar, och vilken look du vill ha. Har du fransar som är i fjädrar, eller annat mjukt material kan det vara bättre att strunta i mascaran, om du inte vill att dina egna fransar ska synas under. Om du väljer att ha vanliga svarta lösögonfransar är det bäst att ha mascara under.


Att fästa fransar:
Klicka ut en dutt med limm på handen/annat lätt tillgängligt ställe. Ta pincetten och plocka upp den första lösögonfransen, dra försiktigt fransens lilla kant (där limmet ska vara) mot limmet. Nu är det viktigt att du väntar en stund innan du börjar att fästa fransen mot ögat. Det är bättre att låta limmet torka in en liten stund, annars blir det lätt att det kletar överallt, och att fransen inte fäster riktigt mot ögonlocket. Håll kvar fransen med pincetten så länge.



Nu ska du med hjälp av pincetten (som håller lösögonfransarna) och en tops fästa ögonfransarna så nära dina egna fransar, som möjligt. Håll fransen med pincetten, och tryck fast den där du vill att den ska fästas med topsen. Det är lite trixigt i början, men övning ger färdighet, så om det går fel är det bara att ta bort och göra om! Och voila! Nu har du festens snyggaste fransar!



Att tänka på:
  • Lösögonfransarna fäster du sist av allt i hela sminkningen. Ögonskuggor, eyeliner eller vad man nu använder ska alltså vara lagda innan du fäster fransen
  • Om fransen har råkat hamna så att det finns en liten glipa mellan dina egna fransar, och lösögonfransarna, kan du rädda situationen med att försöka peta in lite eyeliner precis i glipan
  • De flesta franslimmen fäster inte på fettbaserade produkter. Så tänk på att inte använda något fettbaserat under om du vill använda lösögonfransar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar