onsdag 8 februari 2012

Ögonbryn

Ögonbrynen är det som ger störst uttryck i hela ansiktet. Att ha fel form på brynen kan göra att du ser ledsen, arg eller trött ut. Därför tänkte jag att det kunde vara roligt för er att få lite tips och trix!

Plockning av bryn
När man plockar brynen är det många som tänker att det inte spelar någon roll i vilken riktning man drar ut hårstråna. Det är inte bra om du vill få jämt växande ögonbryn. 

Eftersom att brynens strån sitter i tunna, tunna hårsäckar, så gör din plockning att stråna börjar växa åt det håll du drar ut dom. Därför ska man alltid tänka på att plocka brynen utåt mot tinningen, eller åt det håll du vill att dom ska växa. Strån som känns alldeles för långa kan klippas med en liten kosmetika sax.

Den perfekta formen
För att framhäva dina ögon, se piggare ut, och få en bra form på dina ögonbryn kan du mäta med hjälp av till exempel en penna, eller annat rakt föremål.



- Starten:
För att mäta ut vart ditt bryn bör starta så lägger du pennan i en rak linje från näsvingen, mot näsbenet och till ögats inre vrå. Där har du alltså en punkt som du ska fylla i brynet fram till. Om du inte har tillräckligt med strån så fyller du i på huden.

Här ser ni också hur jag fyllt i brynet, även där det inte finns några underliggande hårstrån


- Högsta punkten:
Brynets högsta punkt ska ligga i 90 grader rakt uppåt, när du mäter med pennan i en rak linje från ögats yttre vrå. Därifrån ska brynet slutta nedåt mot slutet. Om din högsta punkt ligger längre fram, eller bak, så kan du behöva plocka bort en del strån för att korrigera.



- Slutet:
När du ska mäta ut vart ditt bryn bör sluta, så lägger du pennan i en rak linje från näsvingen, upp till ögats yttre vrå och utåt. Tänk på att brynet ska börja tjockare, tunnas av mot högsta punkten, och avslutas smalt.

Ett naturligt bryn, och ett korrigerat


Brynens längd och bredd anpassas efter din egen ansiktsform.

Färdigt resultat, med en idealisk brynform

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar