fredag 24 februari 2012

En vecka

En vecka, en förkyldning som vägrar släppa, ett ton makeuper. En trött och sjuk tjej säger god kväll och trevlig helg.

söndag 19 februari 2012

Going international

Provar på Tumblr:
http://camillajosefines.tumblr.com/

Jag kommer såklart att ha kvar denna blogg, och fortsätta skriva i den som vanligt, men jag vill prova på att blogga på engelska! Tumblr verkar också vara proppfyllt av inspiration i flera olika kategorier, så vi får se vad som händer, om ni helt enkelt får följa med dit en vacker dag! Spännande!

tisdag 14 februari 2012

Valentine's day!

Glad alla hjärtans dag! Glöm inte bort att ge alla nära och kära lite extra omtanke idag! :)

Min älskade sambo kom hem med världens finaste ros, som fick stå i fönstret

Gulliga mamma hade skickat ett paket till oss fyllt av godsaker, och min lagade telefon! Har saknat den så otroligt mycket

måndag 13 februari 2012

Vansinnigt

TRÖTT är jag.

Det blev mycket, mycket teori idag. Har antecknat som en dåre tills skrivarhanden grät. Vi fick också träffa skolans egen fotograf. Derek heter han och är från Los Angeles! Han verkar vara ett riktigt proffs, då han berättade om att han jobbat för Vouge, och typ hur många sådana riktigt blaffiga mode tidningar som helst! (Minns bara Vouge för tillfället, för jag blev så paff..) Han var såklart skithäftig, och hur rolig som helst. Vi fick typ miljarder tips på hur man ska bete sig under en shooting, vad man bör tänka på, ha med sig, och allt annat mellan himmel och jord. Så otroligt awesooome!

Nu ska jag försöka att inte somna på soffan, så det blir väl en kaffe på den. Ta, ta!

Kaffe

Goooooood morgon!

Det bästa som finns är att vakna upp i en nystädad, fräsch och ordningsam lägenhet. Utan att behöva oroa sig för att kliva på saker som ligger på golvet. Också kaffe, förstås!

Snart ska jag bege mig iväg till skolan. Idag ska vi ha lektion i fotostudion, och gå igenom make up för tv, film och foto! Det skulle vara teori hela dagen lång, så vi behöver inte ha med oss sminkväskorna. Gissa hur otroligt skönt det är att inte behöva släpa på den en endaste dag?
Efter skolan ska jag och min klasskompis Hanna öva på flätorna som vi har i läxa tills imorgon! Jag har i smyg börjar på en flätguide, som jag kommer att lägga upp här, med var och en av flätorna. Ska försöka bli klar med det idag! Vi får se om jag har tid eller inte senare.

Nu är det dags att mula i sig dom sista flingorna, svepa kaffet, och makea på sig dagens ansikte! Kram kram

söndag 12 februari 2012

SÖKES: Modell till trendtävling!

Hej på er!

Det är så att, om cirka två veckor, den 29/2-2012. Så kommer vi att ha en trendtävling på skolan. Tävlingen går ut på att vi ska ge modellen en hel look, från topp till tå, och denna ska då vara utav det extremare slaget. Den som vinner får gå direkt till skolans fotostudio och få portfolio bilder av sin look! Både jag, och min modell får alltså med sig bilder hem!

Så nu till det roliga! Jag söker en tjej som kan modella för mig, en tjej som inte är blyg, och som trivs framför kameran! Känner du dig manad att ställa upp? Lämna en kommentar här i bloggen!

fredag 10 februari 2012

Att fästa fransar

Fredag, och party för de flesta. Då kan det ju vara roligt att piffa till det lite extra med lösögonfransar. Därför tänkte jag ge er lite tips i hur man fäster dom på rätt sätt.

Det du behöver:
Fransar
Franslimm
Ögonfransböjare
Pincett
Mascara
Tops
Spegel

Förberedelser:
Börja med att böja till dina egna fransar med fransböjaren, så att du får en fin form på dom. För en snygg och följsam form bör du böja en gång längst in, en gång på fransarnas mitt, och en sista gång längst ut på fransarna. Alltså ska du böja 3 gånger.

Nu är det dags för mascara, beroende på vilken typ av lösögonfransar, och vilken look du vill ha. Har du fransar som är i fjädrar, eller annat mjukt material kan det vara bättre att strunta i mascaran, om du inte vill att dina egna fransar ska synas under. Om du väljer att ha vanliga svarta lösögonfransar är det bäst att ha mascara under.


Att fästa fransar:
Klicka ut en dutt med limm på handen/annat lätt tillgängligt ställe. Ta pincetten och plocka upp den första lösögonfransen, dra försiktigt fransens lilla kant (där limmet ska vara) mot limmet. Nu är det viktigt att du väntar en stund innan du börjar att fästa fransen mot ögat. Det är bättre att låta limmet torka in en liten stund, annars blir det lätt att det kletar överallt, och att fransen inte fäster riktigt mot ögonlocket. Håll kvar fransen med pincetten så länge.



Nu ska du med hjälp av pincetten (som håller lösögonfransarna) och en tops fästa ögonfransarna så nära dina egna fransar, som möjligt. Håll fransen med pincetten, och tryck fast den där du vill att den ska fästas med topsen. Det är lite trixigt i början, men övning ger färdighet, så om det går fel är det bara att ta bort och göra om! Och voila! Nu har du festens snyggaste fransar!



Att tänka på:
  • Lösögonfransarna fäster du sist av allt i hela sminkningen. Ögonskuggor, eyeliner eller vad man nu använder ska alltså vara lagda innan du fäster fransen
  • Om fransen har råkat hamna så att det finns en liten glipa mellan dina egna fransar, och lösögonfransarna, kan du rädda situationen med att försöka peta in lite eyeliner precis i glipan
  • De flesta franslimmen fäster inte på fettbaserade produkter. Så tänk på att inte använda något fettbaserat under om du vill använda lösögonfransar

By the way

Så har jag aldrig någonsin haft ett sådant stort, rivande begär efter ett par plastbågar. Såg dessa i en blogg för någon veckan sedan, och fastnade på direkten. Trevligt för mig att dom är totalt slutsålda på H&M i och med att dom var utgående ur sortimentet, och även på rea (kostade ca 10:-) 
 
Om någon av er älskade, fina, underbara läsare ser ett par av dessa godingar, så snälla rara söta köp dom till mig! (Jag är desperat!)

Hmm..

Så blev det ingenting med nånting istället.. Det blev strömavbrott i tunnelbanan, så vi fick stå still hur länge som helst, innan vi tillslut fick utrymma tåget. Som tur var så hade min klasskompis försovit sig, och hade inte hunnit ta pendeln in ännu. Så nu sket vi i det, och tar igen allt nästa fredag istället! Nu ska jag sätta mig framför tv-spelet en stund, innan det är dags för tvätt och städning. Au revoir!

Morningz

Hej, här sitter jag. Äter frukost och gör mig i ordning för att gå till skolan på min lediga dag. Ska dit vid 10-tiden med en tjej ifrån klassen, för att ta igen lite som man missat då man varit sjuk. Skönt att få det gjort och slippa tänka på det, och tur att det inte är mycket som måste göras!

Efter det ska jag hem och öva fantasy make up på min sambo. Hade lektion i det igår, och det gick totalt åt helvete. Tanken var att man skulle välja ett verklighetsbaserat motiv, i mitt fall en fjäril, och sedan skugga motivet i 3D, så att det faktiskt ser ut som att fjärilen sitter på huden. Den får alltså inte se "platt" och ditmålad ut. Inte sådär himla jätte simpelt, va? Nej.
Som tur är så är min sambo superduktig på 3D målningar, eftersom att han använder det mycket i sitt jobb. Så då ska han få försöka förklara för mig hur man ska tänka. Om jag får till något bra, så lägger jag upp bild! Annars vill jag inte, haha

onsdag 8 februari 2012

Ögonbryn

Ögonbrynen är det som ger störst uttryck i hela ansiktet. Att ha fel form på brynen kan göra att du ser ledsen, arg eller trött ut. Därför tänkte jag att det kunde vara roligt för er att få lite tips och trix!

Plockning av bryn
När man plockar brynen är det många som tänker att det inte spelar någon roll i vilken riktning man drar ut hårstråna. Det är inte bra om du vill få jämt växande ögonbryn. 

Eftersom att brynens strån sitter i tunna, tunna hårsäckar, så gör din plockning att stråna börjar växa åt det håll du drar ut dom. Därför ska man alltid tänka på att plocka brynen utåt mot tinningen, eller åt det håll du vill att dom ska växa. Strån som känns alldeles för långa kan klippas med en liten kosmetika sax.

Den perfekta formen
För att framhäva dina ögon, se piggare ut, och få en bra form på dina ögonbryn kan du mäta med hjälp av till exempel en penna, eller annat rakt föremål.



- Starten:
För att mäta ut vart ditt bryn bör starta så lägger du pennan i en rak linje från näsvingen, mot näsbenet och till ögats inre vrå. Där har du alltså en punkt som du ska fylla i brynet fram till. Om du inte har tillräckligt med strån så fyller du i på huden.

Här ser ni också hur jag fyllt i brynet, även där det inte finns några underliggande hårstrån


- Högsta punkten:
Brynets högsta punkt ska ligga i 90 grader rakt uppåt, när du mäter med pennan i en rak linje från ögats yttre vrå. Därifrån ska brynet slutta nedåt mot slutet. Om din högsta punkt ligger längre fram, eller bak, så kan du behöva plocka bort en del strån för att korrigera.



- Slutet:
När du ska mäta ut vart ditt bryn bör sluta, så lägger du pennan i en rak linje från näsvingen, upp till ögats yttre vrå och utåt. Tänk på att brynet ska börja tjockare, tunnas av mot högsta punkten, och avslutas smalt.

Ett naturligt bryn, och ett korrigerat


Brynens längd och bredd anpassas efter din egen ansiktsform.

Färdigt resultat, med en idealisk brynform

måndag 6 februari 2012

Helgen som varit

Har inte varit någon helg alls faktiskt, utan fullsmäckad av praktik! Det märks av en hel del idag kan jag säga, usch vad trött jag är.. Detta kommer att bli en lång, lång vecka. Hinner inte gå in på fler detaljer om praktiken nu, så jag spar på det till nästa gång! Nu ska jag dricka upp mitt té, fixa till mig, och sedan iväg till skolan för att göra Trend make up, alltså lite mer extrem make up! Kommer att bli skitkul!

På återseende!

fredag 3 februari 2012

Gårdagens + nygamal hårfärg

Hello there i fredagsvimlet! Är ni ute och gör staden, eller inne och myser? För min egen del blir det senare alternativet, för imorgon ska jag upp med tuppen och till skolan. Har absolut ingen aning om vad som kommer hända, men man ska vara finklädd, finsminkad, och ha med sig sminkborstar, dock så ska man INTE ha med sig sminket! Är så sjukt nyfiken på vad dom har kokat ihop till oss! Men, men. Återstår att se imorgon!

Gårdagens lektion var Ögonskuggsteknik 2, där skulle vi göra en extremare sminkning. Som tur var så erbjöd sig Cybergymnasiets Stylist klass-tjejerna att sitta modell åt oss, så jädrans roligt! Ca fyra timmars sminkade och korrigerande resulterade i det här:

Tack snälla Camilla, som ställde upp som modell!
Jag hade ju tänkt att jag skulle visa er min nya frisyr. Men jag hann inte riktigt med det förrän jag gick och skaffade en ännu nyare.. Att vara impulsiv är inte sådär jätte bra för håret heh. Men hur som haver så har jag faktiskt fotat denna gång! Gick tillbaka till min "gamla" färg och längd, och voilá!


Väldigt suddig bild, och väldigt osminkad, men ni ser ju färgen! Känner att jag trivs absolut bäst i det lite mer intensiva koppriga, då det går i kontrast med mina ögon och framhäver dom väldigt fint. Det som skulle vara absolut snyggast, skulle vara en lätt solbränna på det. Men det är lite för mycket att be om i början av Februari.. Usch, lagom less på vintern nu. Giv mig ett varmare land!

Nu ska jag försöka få min karl att lägga ifrån sig tv-spelet och förhoppningsvis se en film med mig! Ha det!