onsdag 25 januari 2012

Hej

Ni fick aldrig se frisyren, för ni får aldrig se någonting alls. Jag glömmer alltid kameran, och den lilla tid jag har kvar innan läggdags ägnas åt tvättning av penslar, svampar, puffar och diverse andra redskap. Jag har så otroligt lite tid över nu, och är inte alls van vid det. Efter att ha varit arbetslös och haft all tid i världen, så tar det ett tag att komma tillbaka till vardagen. Men jag kan säga som så att; jag älskar det verkligen. Att slitas hit och dit mellan olika platser, ingen är den andre lik! Jag känner att detta är något för mig, som blir så otroligt uttråkad om jag måste hålla mig till rutiner och göra samma saker varje dag. Klarar inte av att ha det så!

Under dagarna jag inte haft tid med bloggen så har jag med skolan sminkat för Battle of the Pole 2012, hållit kvälls kurser för privatpersoner, övat ansiktsstruktur, färganalys, bryn, läppar, vardags- samt kvällsmakeup. Hårstylist delen av utbildningen drogs igång i tisdags, det kändes otroligt bra att inte börja från 0, utan att redan kunna till större delen allt vi ska gå igenom. Vi fick öva form och volym fön, och kommer att ha läxa i det nästa vecka.

Jag ska försöka att hålla liv i bloggen hädanefter, men kan inte lova dagliga uppdateringar, för att jag helt enkelt inte har tid! Nu är det dags att städa, tvätta, och packa. Under helgen kommer vi att vara i Sundsvall, för att hälsa på nära och kära. Det ska bli kul att träffa alla, men samtidigt känner jag redan nu att hemlängtan kommer att smyga sig på. Jag är förälskad i den här staden.

fredag 20 januari 2012

Hej!

Jag har klippt mig. Ni ska få se senare, för nu ska jag sticka iväg till skolan och införskaffa mig lite smått och gott!

torsdag 19 januari 2012

Att pusta ut

Såhär lyder resultatet: Migrän och antagligen någon inflammation i nacken/kroppen. Jag är nöjd och glad <3

Nu ska jag återgå till min bok, 'Evig Natt' av Michelle Paver. Den ska tydligen vara läskig, så jag får se vart den för mig när jag vänder blad. Har blivit en sån lusläsarbokslukarnörd på sistone, kan inte vara utan en bra bok! Jag som inte ens brukade ta i böcker för några år sedan. Det är underligt hur man förändras genom åren!

Skithuvud.

Ikväll blir det vårdcentralen. Undersökning av mitt huvud. Känns jobbigt, jag vill bara vara som vanligt. Eller ja, som det som brukade vara vanligt. Nu för tiden är det vanliga bara konstigt. Jag ber till Gud att det inte är något allvarligt.

tisdag 17 januari 2012

1038

Ni får ursäkta mitt lite äckliga inlägg från gårdagen. Eftersom att det är en sådan sak som man inte får prata om, inte får erkänna att man lider av, och framför allt inte skriva om i bloggen, så valde jag att göra just det. Men sen så är ju inte jag den som är den, för jag är ju som jag är. Nog om det!

Nu har jag ca en miljon klottriga sidor att renskriva. Funderar starkt på att skippa idén om en fin liten handskriven bok, och istället knappa in allt på datorn. Min handstil är ju trots allt mycket bättre på datorn..

När jag är klar med det, OM jag blir klar med det, så är det dags att ta en titt på läxan som vi fick med oss hem igår. Ögonbryn/Läppar - Perfekt form. Vi har alltså fått ett häfte med bilder på flera olika bryn och läppar, och ska korrigera så dom får en perfekt form. Under gårdagens teori fick vi lära oss att man inte ska utgå ifrån kunden/modellens egna bryn, för dom är näst intill alltid i helt fel form. Därför ska man utgå ifrån det perfekta brynets form. Samma sak med läppar!

Efter teorin hade vi egentligen fest sminkning på schemat, men eftersom att jag höll på att svimma av hela tiden, så insåg vi att det var bäst att jag gick hem. Så nu har jag en rest uppgift jag gärna skulle vilja ta tag i så fort som möjligt! Om det är någon av er kära läsare som vet med sig att dom ska ut på fredag, så säg gärna till mig, så får ni vara fina!

Oh, och just det. Jag har bestämt mig för att gå tillbaka till mitt koppriga hårsvall. Trivs superbra i mitt nuvarande blonda, men sen så lever man ju bara en gång också, och då ska man nog passa på att ha ett skrikigt hår. Dessutom kan man ju leka med ännu fler färger på ögonskugga, utan att känna sig lika översminkad, som man lätt kan göra då man är blond. 
Vet med mig att jag inte använder annat än neutrala färger nu, eftersom att man känner sig lite bimbo i skrikigt + blont hår. Nackdelen är dock att det inte finns något snyggare än en blondin med en riktigt snygg sotad look.. Fördelen är att jag passade sinnessjukt bra i det koppriga. Så får det bli!

måndag 16 januari 2012

Pinsamt

Tänk er att både ha pratglad mage, OCH rövsvett som lämnar ett fint litet märke på plast stolen då du rest dig. Så är det för mig varenda morgon på teorin. Jag känner mig äckligast i hela världen. Vad fan ska man göra åt det??

Har aldrig dom problemen då jag är hemma, utan så fort jag sätter min fot på skolan så drabbas jag av äckligheten. Det jobbigaste är nog att det bara är jag som stör mig på detta, normalt så brukar man ju inte lägga märke till andras magar och svettfläckar, men när det är sig själv det handlar om, så retar det gallfeber på en. baaaaaaaaaaah

söndag 15 januari 2012

Kladdat

Det är inte snyggt, men det är något att uppdatera bloggen med. Har lekt med färger en stund såhär på kvällskvisten. Mina tankar drogs till våren, som aldrig kommer!



Mindre roligt är att jag har världens sämsta kamera, när det kommer till att fånga upp färger på ögonskugga. Har jobbat med tre färger på bilderna, och vad som syns är två, som inte ser särskilt bra ut alls. Hade varit trevligare med systemkamera. För övrigt så ber jag er att bortse från den kladdiga mascaran!

Now, about the shoes..

Idag var det helt rätt att ge sig ut på en second hand runda. Har kammat hem tre finfina fynd, för en billig peng! 


Jag började med att släpa min sambo till Odenplan, och Stadsmissionen. Vilket visade sig vara ett klokt val av mig, eftersom att jag hittade dessa underbara ankelboots för endast 100:- De är i helt fantastiskt skick, då de knappt ser använda ut!



Efter det hade vi tänkt att kika in en sväng på Myrorna, men det var såklart stängt, så eventuellt tar jag mig en titt där imorgon efter skolan! Istället begav vi oss till min absoluta favorit affär, Beyond Retro, där jag hittade mina nästa godingar, en väska, och ett till par skor!

Väskan är i äkta läder, och med en super fin lås mekanism. Den är väldigt enkel och stilren, och har en massa smarta fickor och fack. Praktisk och rymlig, vilket var precis vad jag hade tänkt mig! Till den hörde också en smart liten mobil väska, i samma stil.



Lågskorna jag hittade finns med på den första bilden, och har en härlig mörk, mörk blå (på gränsen till svart) färg. Är sjukt nöjd med dom, eftersom att jag under en längre tid har varit på jakt efter snygga lågskor. Har aldrig varit en klack-tjej, vilket är synd nu när jag äntligen fått upp ögonen för klackar, i alla dess former och färger. Så nu med mina nya investeringar (med en bred och pålitlig klack!) ska jag ta tjuren vid hornen och lära mig att gå i dom, så att dom faktiskt kommer till användning. För det är ju så otroligt snyggt med ett par rediga klackar!

Till dom dagar då jag känner att det är skönt med fötterna på jorden, får de lågklackade läckerbitarna pryda mina fötter!

Min katt insisterade på att få vara med på bilden, då hon anser sig själv vara ett riktigt fynd. Man kan väl inte mer än att hålla med, när man möts i hallen av en liten hårboll, varje gång man kommer hem. Min älskade misse <3

Dagen efter, dagen, efter, dagen, efter dagen

Morrn, morrn!

Runt nio tiden ringde telefonens väckarklocka, och till min stora glädje så har järngreppet runt min nacke och hals lossat en bit. Febern är puts väck, och jag känner mig redo för en ny skolvecka!

Efter kaffet är det dags att göra sig i ordning, för idag är det shopping dag! Tänkte kika utbudet på Beyond Retro, Stadsmissionen, och Myrorna. Är i stort behov av nya skor, och en rymlig väska! Kanske slinker det med några andra fynd, om jag skulle ha sån tur! 

Wish me luck, så återkommer jag senare för att berätta om diverse inköp.

lördag 14 januari 2012

bwaah..

Mätt. Så fruktansvärt mätt.

Mammi och styvfar bjöd på kinesisk buffé, med friterad banan och glass till efterrätt. Otroligt gott var det! Ett stort tack till er, som åkte ända från Sundsvall för att fira mig! Älskade familj <3

Nu är ni förstås nyfikna på vad jag fått i present? Så jag tar väl och raddar upp. Listan är inte särskilt lång, men det gör absolut ingenting!

  • Pengar
  • Resväska (för kommande Wien resa!)
  • Ny plattång från G.A.M.A
  • Tre små gulliga prydnads hjärtan
  • Necessär
  • En väska
  • Termometer
  • Godis
  • Två böcker
  • Lakan

Fick även tillbaka min telefon, som varit på lagning, vilket känns så sjukt bra. Älskar verkligen den telefonen, den är helt perfekt. Nu är jag rastlös som en sill i en dilldipp, och ska väl försöka fånga det lilla av dagen som är kvar! In i dimman!

Birthday girl!

Så var den kommen. Dagen då jag föddes, fast för 21 år sedan. Good times! Tror att jag ska sluta fylla år nu, eftersom att det bara återstår sånna tråkiga mellanår, ända upp till typ.. 50? Då kan man slå på stort igen, och fira att man överlevt halva sitt liv. Yay!

Nackspärr, feber och jag vet inte vad. Men det går ändå. Fram över dagen ska mamma och min styvfar trilla in! Känns superkul då jag inte träffat dom på en månad ungefär. Jag måste bara försöka rycka upp mig, och städa klart här.

Får bli en ibumetin, så att jag blir som folk igen. Någorlunda i alla fall..

fredag 13 januari 2012

Hurtfrisk!

Passar på att få lite vardagsmotion upp, och ner för dom 10 trapporna mellan tvättstuga på sjätte våningen, och våning ett, där vi bor. Egentligen så tar det ju inte mycket längre tid att gå, än att ta hissen, så då är det väl kanske lika bra att röra på sig. 

(Självklart så är ju detta en vit lögn, då den sanna anledningen till att jag tar trapporna beror på att: 1. Det är fredag den trettonde idag, och det märks mycket väl. 2. När jag först kom in i tvättstugan så fungerade inte elen, och med det kommer anledning nummer 3. Jag vill INTE fastna i någon hiss idag.) 

Jag tror mycket på teorin om att man som vidskeplig reflekterar mycket negativ energi utåt, som på så sätt påverkar en. Att man alltså ställer till det för sig själv väldigt mycket. Men jag tror däremot inte att allt är ens eget fel, utan att ödet/slumpen/förutbestämmelser/kosmos, eller vad man nu vill kalla det, också har ett finger med i spelet. Men vad vet jag?

Nackdelen med att gå makeup artist utbildning

Vaknade upp denna morgon och märkte att ena ögat är ganska rött, grumligt, och dessutom varade lite. När man blir sminkad av någon vill man kunna förlita sig på att personen i fråga sköter om hygienen för sina verktyg, särskilt då det är en elev, och då man vet hur ofta vi får höra hur viktigt det är med hygienen. Jag menar, visst, det är tredje lektionen, och vi har fått hur mycket information som helst de senaste dagarna. Så jag förstår om man har mycket i huvudet. Men man har fortfarande ett jävligt stort ansvar över att inte sprida bakterier vidare till folk. Ett ansvar som inte bör ses lätt på, för det här är faktiskt inget att leka med. Är enormt irriterad nu. Det är varken roligt, fint, eller fräscht med ett öga som inte mår så bra.

torsdag 12 januari 2012

Lilla fröken skalman klarade hela vägen hem

...Och lära gjorde jag!

Morgonens teori började med genomgång på de olika regler som hör till naturell/dagsmakeup, samt kvällsmakeup. Optimalt ljus vid arbete med makeup (utomhus, inomhus). Färger som gör sig bäst till de respektive makeuperna, och vilken tid på dygnet din dagsmakeup bör övergå till kvällsmakeup. Kvällsmakens tre olika kategorier, och vilken av dem som gör sig bäst vid olika tillställningar. Vi repeterade också delar från gårdagen, och gick än en gång igenom i vilken ordning man bör arbeta. Vad man bör börja med, och vilken produkt som appliceras sist i sminkningen.

Efter det var det dags för den praktiska delen. Eftersom att jag inte hade fått tag på någon modell till dagens lektion, och läget såg likadant ut för en annan tjej i klassen. Så slog vi två flugor i en smäll och övade på varandra. Trots min rådande förvirring och förväxling av verktyg, så blev jag väldigt nöjd. Jag jobbade på bra, och resultatet blev fint. Dock så fick jag uppmaning om att våga använda mer färg när jag sminkar naturellt. Jag måste också försöka att komma ihåg att granska det färdiga läpp-resultatet i vår förstorande spegel (5 x!) för att kunna se om något bör korrigeras. Ibland är det inte lätt att ha allt i huvudet, och ännu mer i händerna!

Skoldagen blev extra lång idag, så vid halv 4 tog sköldpaddan sitt metallbox-artade skal och luffade hemmåt, nu sitter jag här och har mycket att renskriva, men ingen ork. Som tur är, så är fredagar ledigt, och det innebär att: fredag - skrivdag! Så därför kan jag nu med gott samvete se ett avsnitt av Usa's fulaste hem, med Simon och Tomas!

Tjingeling, och hörs imorgon!

Regn och rusk kan inte stoppa mig idag

Ny morgon, ny dag, nya tag! Svävar på moln bort till skolan, för att få lära, lära, lära!

onsdag 11 januari 2012

Första modellen, check!

BRA dag!

Dagen började med teori, och produktkännedom. Lektionen hölls av en av våra lärare som bara pratar engelska, så det blev till att vässa öronen noga, men som tur är så har jag inga större problem att begripa mig på språket! Det kändes så bra att läraren gjorde en steg-för-steg sminkning, medan hon berättade om olika tekniker, så man fick något att gå efter. Nu sitter jag här med diverse slarviga anteckningar som ska renskrivas, och jag är hur nöjd som helst!

Efter teorin var det som sagt dags för att öva praktiskt på modell. Jag var något så fruktansvärt nervös, och kände mig som ett tvättäkta ärke pucko, men på något mirakulöst sätt så blev resultatet inte så tokigt i alla fall! Hade lite problem med att hålla så mycket grejer i händerna på samma gång, men så är det till en början. Det fick mig att minnas hur svårt det var att bara hålla sax + kam, i början av min frisörutbildning, och eftersom att det nu för tiden inte är något konstigt alls, så förmodar jag att det blir detsamma med diverse sminkverktyg, så småningom. Jag har i alla fall haft hur roligt som helst idag, och längtar efter morgondagen, då vi kommer att ha Naturell & Kvällsmakeup.

Om någon därute läser min smörja, så tveka inte att säga till ifall ni känner er sugna på att sitta modell! Det behövs!

Nu är det dags för en kopp kaffe, sedan får vi se om det kommer någon från Bredbandsbolaget hit och fixar internet åt oss. Skulle vara otroligt skönt att slippa mammas tröga internet sticka, som vi fick låna i samband med flytten.

Morning coffee

God morgon!
Blir ett snabbt inlägg innan jag måste måla på mig ett ansikte, och bege mig till skolan!

Idag ska vi ha genomgång på Basic makeup, och sedan ha vår första praktiska övning på modell. Har lite prestationsångest eftersom att min modell också utbildar sig till MUA, och har kommit typ en sådär hundra miljoner år längre än mig på sin utbildning. Men mjae, det kan ju inte gå mer än åt helvete. Och som tur är så är det ju bara att tvätta bort! Är bara så glad att jag faktiskt hittade någon som kunde ställa upp!

Har med mig kameran idag också, så senare får ni förhoppningsvis bilder!
Nu blir det kladd! 
Until next time. Ta ta!

tisdag 10 januari 2012

10-1-2012

Morgon, dag, och kväll kommer. Och går. Den mesta av tiden gick åt till städning, resten vet jag inte riktigt vart den blev av. Kanske flög den ut genom fönstret, och lade sig som en lätt viskning över någon stressad själ. Kanske fastnade den på tunnelbanan, och irrar omkring från station, till station. Utan att hitta någon utväg. Kanske jag svamlar för mycket, och borde istället ägna tiden åt viktigare saker, än att skriva om tiden? Så får det bli.

måndag 9 januari 2012

Min älskade metallbox

Vilken underbar dag!

Första dagen på utbildningen är avklarad, and I couldn't be happier! Jag önskar att tisdagen ska rusa förbi, släppa fram onsdagsmorgonen, och min nästa lektion. Från morgon till förmiddag har vi teori i Basic makeup, för att senare öva praktiskt på modell! Det blir vår första praktiska lektion, och jag skulle inte kunna vara mer upp över öronen spänd på hur det ska gå! Att få med kameran blir ett måste, annars kommer jag ångra mig för alltid!

Dagens lektion startade nervöst med presentationer av oss elever, och en grundlig produktkännedom av de olika produkterna som finns i våra sminkboxar. För den nyfikne har jag listat upp allt vad boxen innehåller:


  • 10 Eyeshadows
  • 2 Cake eyeliner
  • 4 Special base
  • 3 Glimmers
  • 3 Eye dusts
  • 4 Brow shades
  • 3 Mascaror
  • 3 Eye pencils
  • 3 Consealers
  • 4 Super foundations
  • 1 Blusher
  • 4 Läppstift
  • 4 Lip pencils
  • 1 Lip gloss
  • 4 Excellence foundations
  • 4 Micro powder
  • Peeling cream
  • Eye contour cream
  • Balance cream
  • Firming gel mask
  • Eye makeup remover
  • Soft cleanser milk
  • Refreshing tonic
  • Fransböjare
  • Pincett
  • Cosmetica sax
  • Pennvässare
  • Lösögonfransar + lim
  • Soft puffy + remover
  • 2 Colour effects till extremare sminkning/bodypainting
  • Brush cleanser
  • Pads, applicators, handduk, smink kappa
  • Brush case med 12 penslar
Gissa vem som är en glad tjej just nu? Även om min lilla metallklump väger sjukt mycket, och är sådär läckert osmidig på alla sätt och vis, älskar jag den av hela mitt hjärta <3 Det kommer säkerligen att bli skitjobbigt i längden att kånka klumpen till och från skolan varje dag framöver, men det är SÅ värt det.




Nu säger jag sova, och återkomma imorgon! Även om schemat är tomt, så blir det ingen vila!
God natt mina kära

Måndag morgon, nervositeten och tröttheten

Sitter här och väntar på att toaletten ska bli ledig, så att jag kan börja göra mig i ordning inför dagen! Känner mig lite stressad över det mesta just nu, så jag skriver en kort liten trudilutt. Nu ska jag gå tillbaka till att bara hoppa omkring och vara lycklig!

Återkommer senare idag, då jag är tillbaka från skolan.

Ha en bra dag allihopa. iiiiih!

söndag 8 januari 2012

A walk in her shoes

God morgon, kära läsare, om ni haft tålamod med mig och stannat kvar här, trots extremt dålig uppdatering? Jag hoppas det, för jag tycker om att dela med mig av allt som händer, det är bara så att jag låtit latheten ta överhanden. Men det blir det ordning på, med start från och med IMORGON. Kan ni gissa varför? Jag ska ge er en ledtråd:


Imorgon klockan 09.00 drar utbildningen igång! Gissa vem som är lagom peppad? Nu får ni inga ledtrådar! Det ska bli så sjukt jävla roligt att få börja, att få kasta sig in i en helt ny värld! Nervositeten smyger sig på riktigt rejält nu. Vilka kommer jag att gå med? Blir det jobbigt att plugga igen? Vad ska jag ha på mig första dagen!? Jag lär nog springa omkring hela morgonen imorgon och vara helt uppe i varv. Som tur är så börjar min sambo på sitt nya jobb imorgon, och åker hemifrån vid sex-tiden på morgonen, så han slipper yrhönset. Lucky you, babe!


Idag ska vi bege oss till Odenplan och hemmakväll, för att lämna in lite filmer. Efter det ska jag ta mig an Stadsmissionen, i hopp om några billiga fynd! Håller tummarna för ett par skor! Senare blir det tvätt, tvätt, tvätt! Men nu står frukost högst på menyn! Bon apetit!

tisdag 3 januari 2012

Över gatan, och framåt

Fina, älskade du, som går i regnet. Vinden, kylan som biter i dig, smattrande droppar mot din hud. När du kommer hem igen ska jag överösa dig med kärlek. Min man. Älskade, älskade man.

Just nu är han på väg till 7-Eleven på hörnet, för att köpa en kopp kaffe och bakisbulle. Här ligger jag i min grotta av täcken, upp-pallad på 3 kuddar, och med katten i famnen. De senaste dagarna har varit ett totalt, hjärtligt välkomnat kaos. Fullt av explosioner och bara ren galenskap. Party i 5 av 6 möjliga. Trodde inte att jag klarade av det längre, men där ser man! Nu är det tyvärr dags för en smärre rehabilitering. Jag måste ta igen kontrollen över mig själv, som jag tappade någonstans mellan Söderkällaren och Lilla Hotellbaren.

Kvällen ska avrundas med några SATC avsnitt, och min älskade kaffekopp.