tisdag 29 november 2011

Ashes to ashes

God förmiddag alla glada! 4 koppar kaffe och en ego boost. Om någon timme ska jag iväg och hälsa på lilla söta mamma på sjukhuset, efter det blir det Birren Firren med min allra bästa, för att införskaffa inpackning. Tänker köra på säkra kort och slå till på en Nutri Color Creme från Revlon. Älskar den inpackningen då den är fullproppad med färgpigment, som hjälper till att hålla hårfärgen top notch, och samtidigt är skitbra som hårvård! Alla ni som älskar att färga håret borde införskaffa denna. Finns i flera olika nyanser och kostar ca 169:- hos frisörer.

Eftersom att jag nyss blivit blond, och vill hålla min färg rätt så askig, så tänker jag köpa nyansen 1002 White Platinum, som hjälper till att slå ut alla gula pigment som man gärna vill slippa när man är blond. Kom ihåg att gult hår är oförlåtligt, och alltså inte okej!



Med dessa visdomsord önskar jag er en fortsatt trevlig dag, och bjuder på en bild på min nya färg! Ciao!

måndag 28 november 2011

Tomhet

Tomt, tyst och dystert. Så känns det när mamma inte är hemma. För stunden är det bara jag och tre hundar här, i det stora huset. Jag kan inte riktigt förhindra att en och annan tår rullar ner för kinden, eftersom att jag vet att i skrivande stund så ligger mamma på uppvakning efter en höftleds operation. Jag vet att det inte är någon stor grej, och att sådana operationer görs dagligen, och på mycket äldre människor. Men ändå så kan man inte låta bli att känna sig ängslig, när man vet att det är ens älskade mamma som ligger där och har ont. Jag tänker på hur jag någonsin skulle klara mig om inte min mamma fanns här för mig..

White collar

Har lite svårt att bestämma mig angående min bloggs utseende.. Svart, vitt, vitt, svart? Jag vet inte alls jag, så provar vitt ett tag igen. Får se om jag hittar någon lösning på detta! Tills dess så feel free att ge mig idéer!

viva la Wien!

"Make Up Institute fyller 15 år! Detta firar vi med att bjuda alla vårterminens elever 2012 som går Master makeupartist-utbildningen  på flygbiljetter till Wien samt entrebiljetter till 3 dagar på  World Body Painting Festival i Österrike. Festivalen är värdens största body painting tävling och är en enorm insperationskälla till makeupartister."

Yes, pojkar och flickor, verkar som att det bär av till Wien i vår, och jag undrar bara.. Är det möjligt att mitt liv skulle kunna bli bättre än vad det kommer att bli? Om jag ska vara helt ärlig, så tror jag faktiskt inte det. Jag menar, hur jävla häftigt är inte det här?? 

Den här lantlollan ska få se ljuset!

fredag 25 november 2011

Mina damer och herrar!

Får jag lov att be om största möjliga ursäkt. Har inte kunnat uppdatera något alls nu under de senaste dagarna, eftersom att jag är strandsatt ute i skogen hos mamma, utan internet! Egentligen så gör det ju inte så mycket, för tro mig, ni missar INGET. 
But don't you worry, I'll be back! Jag ska försöka lösa detta, och om det absolut inte går på någe vis, så kommer nästa uppdatering direkt från Östermalm! Till dess önskar jag er god natt, grattis, kram och lycka till! Tack tack!

måndag 21 november 2011

På G!

Sitter här på golvet bland kaos och kartonger. Har inte tid med bloggen idag heller, eftersom att vi måste hinna packa ner hela lägenheten. Imorgon flyttar vi ut! Får se om jag återkommer ikväll med lite bilder från helgen! I sure hope so.

lördag 19 november 2011

Busy girl

Hade inte tid med varken bloggen eller datorn igår. Så här är en liten resumé:
  • Hjälpte mamma att fixa tågbiljetter till min styvfar (han åker till Polen och jobbar idag, snitsigt värre, va?)
  • Lunchade med mamma och Leif
  • Handlade lite inför helgen
  • Ringde rundor
  • Försökte vara lite innovativ med mitt tråkiga hår, och hitta på lite olika looks (gick faktiskt ganska bra, har dessvärre inte hämtat tillbaka min kamera än, so no pics for you!)
Senare på kvällskvisten kom min allra bästa Frida hit, för en massa skitsnack över några glas vin. 
En liten reminder: Frida spelar ikväll på Pipeline, klockan 20.30. Var där, eller var dum. Och för er som missat det, så var hon med i fredagens ST, artikeln hittar ni HÄR. Detta är hennes tredje appearance i Sundsvalls Tidning, på mindre än ett halvår! Kom igen katten, det svänger ju! 

Och med dom orden, så vet ni nog vart jag kommer att befinna mig ikväll. Fram tills dess så ska jag packa, och plocka. Ska snart iväg och hälsa på min alldeles egna gullegris till brorson, och passa på att gratta hans mamma Annelie på födelsedagen! Rätt så imponerande att få en son i förskotts present?

torsdag 17 november 2011

Tall, dark and handsome..

..Ja, alltså mitt hår då. 
Sitter här och vill att kaffebryggaren ska brygga lite snabbare. Har precis plockat ur mina trassliga hårförlängningar. Det var på tiden tycker jag. Det ser (och ÄR) så mycket fräschare ut utan dom. Särskilt nu när mitt hår äntligen börjar få tillbaka sin kvalité och längd. Är ett par centimeter nedanför axlarna nu, där det är som längst. Men känns ändå så himla kort, när jag är van att ha ett låångt svall. Tanken är nu att jag ska hålla mig borta från förlängningar, och annat onödigt slitage medan mitt hår växer ut, så det får fortsätta att må bra. Kom ihåg att ett välmående hår = ett vacker hår, och det finns INGA genvägar. 
Jag hoppas verkligen att jag kan hålla mig..

Versace for H&M

Ellu!

Idag släpptes Versace's kollektion för H&M, i utvalda H&M butiker, och i den (för tillfället) oåtkomliga webshopen. Måste säga att jag är ganska besviken, och inte riktigt imponerad alls faktiskt.. Hade tänkt mig en massa super galna, originella plagg, hade önskat mig ros, men jag fick.. ja, ris..typ..

Dessa var tyvärr de enda som lockade mitt öga

onsdag 16 november 2011

Inspiration: Tabatha Coffey

Här har ni den ilskna, strikta, och minst sagt tempramentsgalna frisören. Kvinnan med klös som visar vart skåpet ska stå. Vi ser henne vända upp och ner på oseriösa frisörer i Tabatha's salon Takeover. En riktig bitch, säger många. En otroligt inspirerande, professionell yrkeskvinna säger jag. För henne är frisöryrket inte ett jobb, det är en livsstil. 

EN POJKE!

Den 16/11 - 2011
klockan 20:20 
föddes en fin liten POJKE!

Han är så himla gullig och söt! Fasters favorit grabb!
Om någon timme  ska jag och mamms åka och plocka upp dom nyblivna föräldrarna på sjukhuset, det kommer att bli så himla spännande att få träffa bebbe bus, och få höra allt om förlossningen!

tisdag 15 november 2011

1535

Tog mig precis en liten städ runda här hemma, plockade upp kläder och grejer från golvet. Det är så himla svårt att hålla någon form av ordning här hemma, nu när vi rivit fram precis allt vi har som ska rensas, packas m.m. Känns också himla meningslöst att försöka göra fint här hemma nu när vi bor i en flyttkartong.. Det är 24 dagar kvar, och det känns precis som att vänta på julafton!

Här sitter jag och väntar på att tiden ska gå framåt, så att jag kan börja med maten. Spenat, fiskpinnar och potatismos bjuds det på idag! Mumsigt värre, va? 
Kvällen kommer nog att ägnas åt lite mer packning, eventuellt lite mer städning, eller så skiter vi i allt och slappar framför TVn istället? Får se hur det blir med det!

Att tillägga så är förlossningen igångsatt nu, men än har ingen velat komma ut. Jag återkommer väl hit när det finns en bebbe att skriva om! <3

God morgon solstrålar

Dags att vakna alla sömntutor. Ny dag och nya tag. För stunden så ålar jag runt i sängen, aningen rörelseförhindrat, och kan näst intill inte ta mig upp. Smärt och smidig med träningsvärk i magmusklerna! Men jag klagar inte. Jag ska vara så glad för min värk idag så.
Eller?
Någon som också kommer att lida av värk idag, är min brors sambo. Hon ska nämligen föda barn. Min brorson/brorsdotter! Det kommer nog tyvärr att kännas liiite mer än träningsvärk..
Tänker på dig idag älskade Annelie. You can do it! 
Det känns så himla sjukt att man äntligen kommer att få träffa lill knodden nu snart. Har gått och väntat på den där hur länge som helst nu! Otroligt glad tjej!

måndag 14 november 2011

Sida 164

Sängen är uppbäddad, kuddarna på plats, téet uppdrucket och nu är det dags för boken. Jag läser Sophie Kinsella's En shopaholic får en syster, den fjärde boken i Shopaholic serien. En hyffsad chick-lit bok, men som tyvärr inte riktigt håller måttet med första boken, En shopaholics bekännelser. Den var faktiskt riktigt bra!


Nu säger jag god afton, och god natt!

Spök nörden

Räknar minuterna till att Det Okända ska börja på Sjuan (f.d tv4+) Är en riktig supernörd när det kommer till paranormala fenomen. Det är intressant att både se och höra om, men jag vet inte om jag tror på att det står spöken i varje hörn och rasslar med kedjor.. Finns det ett liv efter detta, så tänker i alla fall inte jag slösa bort det på att skrämma folk! Kanske lite bara..

Hot child in the City

Tänkte att jag skulle ge er ett litet hum om hur otroligt fint vi kommer att bo, så varsågoda allihopa, här har ni en sneak peak på vår super fräscha lägenhet, tänker dock inte avslöja allt för mycket än.. ;)

Black no 1

Ändrat stilen på bloggen lite. Svart och stilrent känns mer jag. Är dock långt ifrån nöjd, så ska ta mig en rejäl funderare över vad som kan göras. Feels like I need som help here..

Monday mornin' blues

Gud vad tråkigt jag har vissa mornar.. Vad ska man göra liksom? Titta på Knight Rider, och ta en till kopp kaffe? Härligt. Somna om går ju inte heller.. 

I alla fall, så kan jag säga som så att jag har bestämt mig. Och då pratar jag ju såklart om håret. Det ska bli en färgning här framöver á la Ombre. Måste bara vänta på att pengarna rullar in, så är det bara att tuta och köra sedan. Sjukt spännande med ett flerfärgat hår! Och en ljusare hårfärg betyder ju att det blir ännu snyggare med sotiga ögon, eftersom dom främhävs mer när det blir mer kontrast mellan ljus - mörk. I love it!

Yess.. var väl ungefär det jag hade att säga för tillfället.. Nu ska jag gå och göra absolut ingenting!

söndag 13 november 2011

Slappsöndag

En tjej, och en katt, ligger ihop rullade i mitten av sängen och slappar. Vi tänker ta oss en liten powernap, innan det är dags för mig att börja fixa i ordning för att åka iväg. God natt en stund!

Gammal bild på min fina älsklingsmisse

Fars dag

God morgon!

Här sitter en nyvaken tjej med trassligt hår och kläderna på sniskan. Jag väntar på att Leif ska vakna, så att vi kan äta frukost. Korv mackor och kaffe är vad huset kan erbjuda för tillfället, så vi kör väl på det!

Denna dag tillägnas alla pappor där ute, ett stort grattis till er!
Senare i  eftermiddag tänkte jag och pappa åka och hälsa på farfar, med tårta och fika. Det blir nog mysigt, och gott också.

Om jag fick önska mig något för dagen, så skulle det vara att min blivande brorson/brorsdotter äntligen bestämmer sig för att komma ut! Hon, eller han, har legat i magen en vecka och två dagar för länge nu, och allihopa börjar bli otåliga! Vilken höjdare att bli far på fars dag!
Eftersom att vi inte fick en 11-11-11-unge, så tycker jag att vi borde få ett farsdagsbarn. Kan man få lägga in en beställning på en unge, tack?

Nu är det dags att dra igång pusskalas, så Leffe vaknar, är så tråkigt att vara vaken ensam. Puss puss!

lördag 12 november 2011

Bomber och granater! Anfäkta och anamma!

God kväll, landkrabbor!

Dagen har gått åt till att hjälpa pappa införskaffa lite nya möbler. Det bidde en stor grön fåtölj, och ett stort träigt vitrinskåp, med tillhörande låda! Inte så illa pinkat alls faktiskt. 

Medan vi ändå var ute och körde omkring begav vi oss en sväng till Birsta. Vi såg oss om lite snabbt inne på Jysk, och hittade där en helt perfekt soffa med divan, förvaringsutrymme och möjlighet att göras om till bädd. Den kommer vi förmodligen att lägga vantarna på när vi får tillgång till nya lägenheten. Vi hittade också ett super fint, fristående barbord, och en vit ryamatta, som jag haft spaning på. Dock så blev det inga köp idag, tyvärr så går det ju inte sådär jätte bra att handla för fyr-siffrigt belopp, då man har ca 80:- att leva på resten av månaden.. Money's a bitch!

Efter fyra vändor mellan Njurunda - Stan, så var vi klara för dagen, och blev väl belönade med ett mysigt bio besök. Tintin blev det! Som faktiskt inte var så illa som jag trodde. Sådär lagomt uthärdligt fjantig, en liten besvikelse på Kapen Haddock, men ändå helt okej. Mitt betyg blir 3 av 5 blötdjur.

Nu kryper vi till kojs och kikar RIKTIGA TINTIN istället för något animerat tjafs, med alldeles för stora näsor. Far och flyg, erbarmliga plattfötter! ;)

I'm the next Captain Haddock!

fredag 11 november 2011

åååh...

Jag är så otroligt mätt!
Så mätt så jag snart spricker. Så mätt att magen känns som två fotbollar. Så mätt att jag helst av allt skulle vilja bli till en geléklump och wobbla runt på golvet ett tag.. Men det var klart värt det.
Vi har blivit bjudna på kyckling gryta med ris, grönsaker, baguette bröd, en super god sallad full med feta ost, flera olika sorters melon, clementiner, jordnötter, kaka, kaffe och kanske världens godaste marängtårta med lingon. Till det serverades det också rött vin, och öl. Nu behöver varken jag eller Leif äta på några månader.

Nu är det dags att starta fredagsmyset med kuddar, täcken och en himla massa kärlek!
Ha det fint, och håll tummarna för att snön aldrig ska komma!

Nudlar och South Park

Sitter här (fortfarande i sängen) med min gulliga sambo, och väntar på att nudlarna ska bli lite svalare. Håller på att kolla South Park. Det, och Family Guy måste ju vara dom 2 bästa tecknade serierna, enligt mig då förstås! Nudlar är inte så dumt heller, så länge man inte är tvungen att äta dom, till exempel vid pengabrist. En riktig klassiker.

Dagen till ära, så har jag bytt mitt annars så lockiga svall, till ett rakt och slätt istället. Känns lite ovant, men det är roligt med variation! Nu kallar nudlarna på mig, tjohej!

11-11-11

11.11
Vad gör ni idag, den 11-11-2011, klockan 11.11? Hoppas det är något speciellt. Det ska i alla fall jag göra, för detta handlar liksom om once in a lifetime ;)

Denna morgon ligger hela vår lilla familj här, och trängs i vår lilla säng. Har en gullig liten katt i famnen, som hjälper mig att blogga, och en snygg karl som snarkar gott, någonstans där under alla täcken och filtar. Mina älsklingar, vad skulle jag ta mig till utan er?

Planerna för dagen ser ut som så att, först och främst, måste vi försöka städa upp här hemma. Sedan blir det till att hoppa i duschen, så man inte är någon stinkie på morbrors fest ikväll! Får se vad som händer efter det, men helst får det inte hända något alls faktiskt. Så att vi orkar upp imorgon för en heldag som shopping assistent åt pappsen!

Tyvärr så får ni inga bilder på några dagar, då min kamera är på semester i Stockholm. Hoppas du har det bra där, min rosa lilla snuttplutt!

torsdag 10 november 2011

Frida Madeleine på 12-timmarsgalan!

För alla er Sundsvalls bor som missat det, så tar jag och skriver några rader här i bloggen också. Det är nämligen så att den 19 november, så är det dags för höstens 12-timmarsgala, och då menar jag såklart på Pipeline! Det innebär massor av musik, inspirerande människor och härlig stämning hela kvällen! Min så många gånger omnämnda, kära vän Frida tillsammans med sin minst sagt talangfulle karl, kommer att rocka loss på scenen mellan 20.30 - 21.00 Missa inte detta, då det inte tåls att missas!


Recensioner:

4
''- Musiken, texterna och hela hennes scennärvaro är enkel och intagande under spelningen på Pipelines Onsdagscafé. Efter den lugna, men ändå pampiga inledningen, skruvas tempot upp låt för låt och tillsammans med sin sidekick på gitarr ger Frida Madeleine en tight, välspelad och okomplicerad konsert.''
- Therése Forssén, ST

3
''- Hursomhelst är Frida ­Madeleines röst en halvt slipad diamant, och hon imponerar med en stark scennärvaro. Men det är när man börjar lyssna på texterna som det blir mest intressant. Det är konstnärligt, dovt, vemodigt och argt på samma gång. Musik som passar perfekt en mörk höst.''
- Viktor Ådahl, Dagbladet

Bild från Fridas live-debut på Pipelines Onsdagscafé, tidigare i höst

"Ombre" trenden

Jag har blivit totalt såld på denna beachiga look. Om man verkligen får till det, så är det hur jävla snyggt som helst! Det som gäller är att få till själva 'shadeingen' bra, så att färgen får en snygg övergång från de mörka rötterna, till de ljusa topparna. Det handlar inte om att färgen ska se ut som en blondering som växt ut.


Skillnaden på fruktansvärt vackert:










 


..Och bara fruktansvärt:

Do-want's

Hittade lite inspiration från Monki, Vila, H&M, Gina Tricot och webben!

Grrr!



Passar på att slänga upp lite bilder på en Leopard inspirerad make up jag gjorde för ett bra tag sedan. Notera att jag (än så länge) är totalt amatör, när det kommer till smink. Mycket idéer, lite träning!

Vaarföör?

God morgon på er!

Här sitter jag, som vanligt uppe med tuppen. Och kan ni gissa vad jag gör uppe nu? Tvättar, så klart. Knäppt att dom absolut enda tvätt tiderna som finns är från 06.00-10.00 på morgonen. Men eftersom jag ändå inte har något att syssla med om dagarna, så gör det ju egentligen inte så mycket.

Ligger här under täcket och dreglar över en jacka..
Tur för mig att det bara fanns ett endaste exemplar av dig, och att det exemplaret redan är sålt till någon.. Känns hyffsat hopplöst tycker jag!


Varför är du så totalt jävla dö-snygg? Tänk er den, fast inte på någon tantig skyltdocka, utan på MIG. Ja, tack!

I skrivande stund ligger min äldsta och käraste vän Frida och snarkar någonstans i huvudstaden. Avundsjuk? Jaa, så klaart.. Jag vill ner dit, insupa varje sekund av den vackra staden. Gamla stans trånga smågator, Östermalms pampiga människor. Den tionde december bär det iväg för oss. Då flyttar vi och bosätter oss ungefär si sådär en 20 meter ifrån Östermalmstorg! Det kommer att bli liksom helt otroligt sjukt bara! Men ändå så kan jag inte hålla mig ifrån den lilla tanken som skriker "jag vill också!" när någon pratar om att besöka den underbara, fantastiska huvudstaden. Men, men. Det är bara att hålla ut, och låta dagarna rulla förbi!

tisdag 8 november 2011

Ljus? Mörk? Rött?

Varför kan jag bara inte vara nöjd med mitt hår, för en enda gångs skull? Alltid ska det ändras på något. Färg, längd, sidecut, eller inte? Stackars, stackars hår..

Är i nuläget mörkhårig. En fin, mutstig, djup brun nyans. Men det duger ju (så klart) inte i längre än ett par två månader.. Nu funderar jag starkt på att haka på hela "OMBRE" trenden, med mörkare botten, och ljusare längder.. Har dock inte varit ljus sedan mitt kritvita svall á la fjortis, första året på Frisörlinjen i gymnasiet (japp, en rejäl tabbe!) Dock så är det absolut inte det jag är ute efter nu, utan en snygg, varm, ljus nyans, nästan mer åt honungs hållet. Skulle också vara så fruktansvärt skönt att ta semester från min äckliga utväxt, som hela tiden kikar fram..

Hiss eller diss, det är frågan..


måndag 7 november 2011

By the way

Så har jag nu fixat till krånglet med kommentarerna. Fritt fram nu!

Let's end it here

  • Jobb
  • Lägenhet
  • Finansiering
  • Planering
 Mitt liv har verkligen tagit en helvändning på en kort, kort stund. Helt plötsligt är vi mitt i det som kändes så långt, långt borta. 

Fredagen gick åt till lägenhetsvisning och arbetsintervju. Båda två gick oerhört bra. Nu blir det en liten isoleringsmontör, och en liten make up artist. Boendes tätt, tätt intill Östermalmstorg, Stockholm. I världens kanske mysigaste, finaste lilla lägenhet. 

Lördagen var vin, skratt, skräck. Filtar, tända ljus och såklart pizza. Utanför låg höstmörkret på lur, inne i soffan satt fyra vänner och hade det helt otroligt bra.

Jag är bland molnen, och inget kan dra ner mig denna gång.

onsdag 2 november 2011

Den andra november

Well hello there!

Jag måste erkänna att jag egentligen är något så fruktansvärt dålig på att blogga. För tillfället har jag inte särskilt mycket att skriva om, eftersom min vardag inte är vad man kan kalla händelserik.. Tur att det inte är särskilt många som hittat hit, och att jag har högst 3 läsare per dag.. Frida? ;)

Sedan förgående uppdatering har jag dödat tiden med promenader, lunchat, hängt på Waynes och bara snackat en himla massa strunt. Sådana alldagliga, men väldigt trevliga och avkopplande göromål.

Idag ska jag hinna med att städa, gå på möte, träffa min kära mor + gubbe, och ringa på några rum/lägenheter. Inte särskilt mycket alls, med andra ord.

Vi kör en kopp kaffe på det, hm?
Här har ni dagens: